Yazılar

Acem Çorbası
18.08.2021 11:39
Acem Çorbası
Muhteşem bir yöresel çorba olan Acem çorbası, içerdiği et suyu, nohut, şehriye, yeşil mercimeği v.s mutlaka denenmesi gereken bir çorba
Yuvalama Tarifi
17.08.2021 11:36
Yuvalama Tarifi
Usta aşçılarımızdan Antep Usülü Yuvalama Tarifi
Ezogelin Çorbası
16.08.2021 11:28
Ezogelin Çorbası
çorbayı sıcak servis edin.
Kömbe
14.08.2021 15:02
Kömbe
Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
İçli Köfte
13.08.2021 11:24
İçli Köfte
Malzemeler İç malzemesi ½ kg orta yağlı kıyma 750 gr kuru soğan 150 gr kıyılmış ceviz 1 çay bardağı antep fıstığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çöp Şiş
12.08.2021 16:47
Çöp Şiş
Tarifin Hazırlanışı Tavuk bonfileyi iri küp şeklinde doğrayın.  Tatlı patateslerin kabuklarını soyup, tavukların büyüklüğünde doğrayın. 
Şiveydiz
11.08.2021 13:58
Şiveydiz
Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Yer Fıstıklı Dolma
10.08.2021 15:43
Zeytinyağlı Yer Fıstıklı Dolma
Zeytin Yağlı Biber Dolması Fıstıklı
Domates Salçası
09.08.2021 14:44
Domates Salçası
Birçok yemeğin özünü ve tadını belirleyen salça yemek kültüründe önemli bir konumdadır. Güzel bir salça ile lezzetli yemekler elde etmek mümkündür. Özellikle yöresel sebzelerden yapılmış salçaların tadı yöreye özgü domates ve biber sayesinde normal salçalara göre oldukça farklı ve lezzetlidir. Kurutulma biçimleri, yapım aşamaları ve saklanma koşulları ile yöresel salçalar yemeklerin tadında fark yaratır.
Yükleniyor...
Yükleniyor...