Malzemeler
İç malzemesi
½ kg orta yağlı kıyma
750 gr kuru soğan
150 gr kıyılmış ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
Birçok yemeğin özünü ve tadını belirleyen salça yemek kültüründe önemli bir konumdadır. Güzel bir salça ile lezzetli yemekler elde etmek mümkündür. Özellikle yöresel sebzelerden yapılmış salçaların tadı yöreye özgü domates ve biber sayesinde normal salçalara göre oldukça farklı ve lezzetlidir. Kurutulma biçimleri, yapım aşamaları ve saklanma koşulları ile yöresel salçalar yemeklerin tadında fark yaratır.