İçli Köfte

Tarih: 13.08.2021 11:24
İçli Köfte
Malzemeler İç malzemesi ½ kg orta yağlı kıyma 750 gr kuru soğan 150 gr kıyılmış ceviz 1 çay bardağı antep fıstığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Malzemeler
İç malzemesi
½ kg orta yağlı kıyma
750 gr kuru soğan
150 gr kıyılmış ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Dış malzemesi
750 gr hancıbey köftelik bulgur
1 çorba kaşığı hancıbey irmik
250 gr yağsız kıyma
½ küçük boy soğan
1 büyük boy patates
½ çay kaşığı hancıbey  toz kırmızı biber
½ çay kaşığı hancıbey toz karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı un
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarifin Hazırlanışı
İçin hazırlanması
Kıymayı orta boy bir tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ufak ufak doğranmış soğanları ekleyin. Hafifçe dibi tutuncaya kadar kavurun. Tuz, toz karabiber, toz kırmızıbiber, kıyılmış ceviz içi ve kaynar suya basılıp kabuğu çıkarılmış antep fıstığını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Bütün bu işlemi bir gün önceden hazırlayarak parmak şeklinde köfteler yapıp buzdolabında bekletmek daha yararlı olacaktır.

Dışın hazırlanması
Eğer bir mutfak robotunuz varsa suyu yavaş yavaş ilave etmek suretiyle tüm malzemeyi robottan geçirin. Macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Mutfak robotunda ilk önce kesici bıçağı daha sonra yoğurma kolunu kullanın. Mutfak robotunuz yoksa su ve un hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Eğer varsa et değirmeninden geçirin. Yoksa macun haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. 2.5 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş yedirerek macun kıvamına getirin.

Köftelerin hazırlanması--
Dış malzemeden ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizde yuvarlayarak top haline getirin. İşaret parmağınızın yardımıyla avuç içinde önceden döndürerek bu toplardan içi oyuk, bir tarafı açık kubbeler yapın. Bir gün önceden hazırlamış olduğunuz köfte içini kubbelerin içine yerleştirerek açık olan tarafını kapatın. Bu işlemi yaparken elinizi hafifçe ıslatın. Bütün malzemeyle işleme devam edin. Bu arada yaptığınız köftelerin kurumalarını önlemek için üstlerini nemli bir bezle örtün. Kızgın derin yağda, 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran köfteleri havlu kağıdın üzerinde bekleterek fazla yağını aldıktan sonra servis yapın.
Yükleniyor...