Acem Çorbası

Tarih: 18.08.2021 11:39
Acem Çorbası
Muhteşem bir yöresel çorba olan Acem çorbası, içerdiği et suyu, nohut, şehriye, yeşil mercimeği v.s mutlaka denenmesi gereken bir çorba

Acem Çorbası Tarifi

Muhteşem bir yöresel çorba olan Acem çorbası, içerdiği et suyu, nohut, şehriye, yeşil mercimeği v.s mutlaka denenmesi gereken bir çorba

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI

Tencereye et suyunu koyuyorum, kaynamaya başladığında içine önceden haşladığım nohudu ilave ediyorum ve tuzunu ekliyorum. Eriştesini, şehriyesini ve mercimeğini de ekleyip 20-25 dakika pişiriyorum. Ayrı bir tavada kırmızı biberi yağda hafif yakıyorum. Hazırladığım sosu çorbanın üzerinde gezdiriyorum ve limon suyu ekleyerek servis yapıyorum.

ÇORBANIN MALZEMELERİ

  • 1 Bardak haşlanmış nohut
  • 5 Bardak et suyu
  • ½ Bardak şehriye
  • ½ Bardak erişte
  • 1 Fincan sıvı yağ
  • 2 Kaşık yeşil mercimek
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 Adet limon
Yükleniyor...