Şiveydiz

Tarih: 11.08.2021 13:58
Şiveydiz
Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
  1. Öncelikle eti haşlıyoruz düdüklü tencerede.
  2. Yeşil sarımsakları yeşil sap kısımlarına kadar resimdeki boyutta kesiyoruz. Pırasaları da aynı şekilde kesip, suya koyuyoruz.
  3. Birkaç kez suyunu döküp, tekrar suda bekletiyoruz. Bu işlem sarımsak ve pırasanın kokusunu giderir.
  4. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişen sebzelerin içine hancıbey nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlıyoruz.
  6. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Daha sonra, yemeğin suyundan azar azar yoğurdun içine döküp ılıtıyoruz ve ılınan yoğurdu, yemeğe karıştırıyoruz.
  7. Üzerine hancıbey karabiber ilave edilir ve daha sonra sıvı yağ ile hancıbey nane yakılıp, üzerine dökülür ve servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Yükleniyor...