Tarih: 14.08.2021 15:02
Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
Malzemeler
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı
hancıbey tarçın
1 çay kaşığı
hancıbey karanfil
1 çay kaşığı
hancıbey muskat
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı
hancıbey Mahlep
1 çay kaşığı
hancıbey yenibahar
1 çay kaşığı
hancıbey zencefil
Aldığı kadar un
Tarifin Hazırlanışı
Derin bir kabın içine margarini ve sıvı yağını koyun. Üzerine şekeri, baharatları kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştırın. Son olarak dövülmüş baharatları da içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Kömbe kalıbınıza susam serpin hamurdan bir parça koyup bastırın. Ters çevirip sıralayın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına koyup çayın yanında ikram edin.
Not: Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.