Kömbe

Tarih: 14.08.2021 15:02
Kömbe
Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
Malzemeler
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı hancıbey tarçın
1 çay kaşığı hancıbey karanfil
1 çay kaşığı hancıbey muskat
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı hancıbey Mahlep
1 çay kaşığı hancıbey yenibahar
1 çay kaşığı hancıbey zencefil
Aldığı kadar un
Tarifin Hazırlanışı
Derin bir kabın içine margarini ve sıvı yağını koyun. Üzerine şekeri, baharatları kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştırın. Son olarak dövülmüş baharatları da içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Kömbe kalıbınıza susam serpin hamurdan bir parça koyup bastırın. Ters çevirip sıralayın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına koyup çayın yanında ikram edin. 

Not: Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
Yükleniyor...