Şehriye Pilavı

Tarih: 13.11.2021 13:53
Şehriye Pilavı
En Lezzetli Şehriye Pilavı tarifi nedir?

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı arpa şehriye(150 g)
  • 1,5 su bardağı sıcak su(300-350 ml))(tercihen tavuk, et veya sebze suyu)
  • 1 çay kaşığı tuz
Şehriye Pilavı  Nasıl Yapılır
Tereyağını geniş bir kapaklı tava veya tencerede sıvı yağ ekleyerek eritin

İyice eriyip ısındıktan sonra şehriyeyi üzerine ekleyin.

Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık-orta ateşte 3 dakika kadar kavurun.

Ardından sıcak suyu üzerine ilave edin ve tuzunu serpin. 20-30 saniye karıştırın ki taneler birbirine yapışmasın.

Su tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin. 25 cm çapınca bir tava/tencerede 10-15 dakika içerisinde suyunu tamamen çekmiş olacaktır.

Suyunu çekince kapağını açın. Tekrar karıştırın. Üzerine kağıt havlu veya kumaş bez örtüp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

15-20 dakika sonra demlendiğinde maydanoz, kekik veya dilediğiniz taze yeşillik ve baharatları serperek servis edebilirsiniz.

 Afiyet olsun

Yükleniyor...