Tarih: 05.10.2021 09:31
En Lezzetli Un Çorbası tarifi nedir?
Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Un Çorbası Nasıl Yapılır
1. Tereyağı ve
zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
2. Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
3. Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
4. Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş
karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz
baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.
5. Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
6. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun