Muhallebi

Tarih: 11.10.2021 15:20
Muhallebi
En Lezzetli Muhallebi tarifi nedir?

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı un(elenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebi Nasıl Yapılır
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.

Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.

Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.

Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.

Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 Afiyet olsun

Yükleniyor...