Tarih: 11.10.2021 15:20
En Lezzetli Muhallebi tarifi nedir?
Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay bardağı un(elenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebi Nasıl Yapılır
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı
buğday nişastası ve 1 su bardağı
toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.
Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun