Mercimek Çorbası

Tarih: 10.09.2021 09:27
Mercimek Çorbası
En Lezzetli Mercimek Çorbası tarifi nedir?

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan(iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç(iri doğranmış)
  • 1 adet patates(büyük boy, iri doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır

Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun.

Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği  de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın.

6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin.

Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.

Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın.

Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.

 Afiyet olsun

Yükleniyor...