Tarih: 27.08.2021 11:59
Soğan dolması pişince ocağın altını kapatın ve dolmaların tencerede dinlenmesini sağlayın. 20-25 dakika sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Ekşili Soğan Dolması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
İç malzemesi:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
Salçalı sos için:
- 1 çorba kaşığı salça
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
- Tencerenin yarısını geçecek kadar su doldurun.
- Soğanların kabuklarını soyun ve uç kısımlarını kesin. Ortasından yarısına kadar bıçakla kesin.
- Soğanları kaynayan suyun içine atın ve 8-10 dakika haşlayıp süzdürün. Çok haşlamanıza gerek yok çünkü içi doldurulunca da pişecekler.
- İç malzeme için derin bir kaseye bulgur ve pirinci alarak yıkayıp suyunu süzdürün.
- Üzerine doğradığınız kuru soğanı, ince kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve baharatları atarak karıştırın.
- Soğanlar haşlanınca suyunu süzdürün ve ortasından başlayarak katları birbirinden ayırın.
- İç malzemeden birer tatlı kaşığı alarak soğanların içine doldurun, salçalı suyu dolmaların üzerini hafifçe geçecek kadar dökün, 1 çay bardağı zeytinyağını da tencereye ilave edin.
- Dolmaların pişerken dağılıp açılmaması dolma taşı koyun. Dolma taşınız yoksa dolmaların üzerlerine porselen bir tabak kapatarak baskı uygulayın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynadıktan sonra ocağı en kısık dereceye alarak dolmaları pişirin.
Soğan dolması pişince ocağın altını kapatın ve dolmaların tencerede dinlenmesini sağlayın. 20-25 dakika sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.